Sezóna 2017 Fórum Sponzoři Archiv Kontakty    
Fotbalový tým proOFFICE
Vytiskni tuto stránku Poslat odkaz na tuto stránku   Fotbal proOFFICE > Beryho nepravidelné okénko > FC Kanec - 10.5.2009

FC Kanec - 10.5.2009

Porážka 5:3

 

Navazuji na Davidovo hodnocení - špatně , normálně, dobře.... A vytvářím vlastní stupnici od 0,00 do 10,00. - kde kritériem není, jaký kdo je fotbalista, ale jak pracoval a byl prospěšný pro tým!!!
  Fery - 6 , Martin - 6,9 , Koule - 5,3 , Kuba - 3 , Vojta - 4 , Venca - 3 , Aleš - 5,1 , Filip - 4,8 , Tuhoun - 6 , Bery - 5,21 , David - 5,2 
 
   Nechci hodnotit jen jednotlivé momenty, ale i celkový výkon : 
  

  Kuba - pro Martina: první gól Kubovo, nemůžeš očekávat, že hráč, který nemá za sebou žádného hráče a přihrávka letící mimo bránu bude tečovaná do brány. Ale celkově Kubovi se těžko něco vyčítá, protože se snaží, běhá, chce hrát pro tým - ale to je možná ta chyba - je vidět ta nesehranost a  na hřišti se optimálně neorientuje, je těžko čitelné, ktreho hráče si vybere a pak vzniká chaos, na tom je třeba zapracovat...Strašně snadno se nechal obejít, jako i většina dalších z týmu a já pak musím opouštět svého hráče, abych ho zakřižoval a ještě pak ve finále vypadám jako čůráček, který si nepokryl hráče...
   Vojta - špatenka poslední zápasy, namám ho tolik na očích, ale proti tomu jak vlastně udělal zápas s Old Players, pěkně proti Šuterům a Realu, tam i opravdu viditelně bránil, tak teď strašně moc hulákání, málo vracení se s hráčem k nám do obrany, alibismus, často jen prodlužování míčů, příliš opatrná hra, žádná střelba, přitom střelu máš!
   Bery - nebudu se hodnotit ( to nechám na jiných  ),ale bránit... David si vybral v interní diskuzi 2 situace -1) špatné střídání - když odmyslím, že jsem měl z té střely dát gól ( měl jsem ho dát, přihrávka sice nebyla úplně rychlá po zemi, ale lehoulince pomalejší a trochu skákavá, trefoval jsem to z první placírkou, celkem rána do protipohybu dobře chytajícího golmana, tlačil jsem to dolů, ale o půl metru jsem přestřelil, jinak by byl gól - nevšiml jsem si, že by někdo z nás z obrany alespoň takhle vystřelil, to je chyba!!! ), vystřelím a v tom do mě zajede rozběhnutej buldozer kolenem, těsně po střele ale faul, bolest jak kráva, nemohl jsem odběhnout jak kamzík!!! Ale hned se ukázalo, že když se jednou nevrátím, nikdo mě tam nezastoupí - oni ten útok nevedli v 5ti!!..
           2) Přímáky - když je Olda nebo Tori tak to nekopu, snad jen jednou z půlky...Když je balón blíž k bráně vždy to kope Vojta nebo Fery, pokud není Tori... Kdo jiný by to teda měl kopat? Nemyslím si, že z půlky by to měl rozehrávat útočník- Fery, Vojta ...Za dobu co to kopu, jsem z této vzdálenosti ani jednou!!! netrefil zeď, nikdy jsem to nekopnul tak, že by z toho byl odraz a útok na nás, s Kancem jsem rozehrával tuším 4krát - jednou jsem nahrál Tuhounovi k vápnu místo střely, v tu chvíli tam byli 3 naši proti dvěma z Kance...dvakrát na bránu - jednou až zákrok golmana, ale žádná prda, a jednou na bránu, ale někdo to odkop...a jedna haluz mimo - protože to bylo z takového místa, že si golman ani nestavěl zeď- tak jsem nevolil placírku, ale chtěl jsem to napálit, ale nesedlo mi to. Všichni stáli a koukali, kdybych to dal do kraje, tak než to tam dojede+zpracování, tak můžu rovnou pádit do obrany!! A hlavně ty přímáky blíže k bráně musí mít jasný scénář - střílející musí jasně zhodnoti, jestli může zeď obstřelit, tak aby mohl dát gól, pokud ne musíme mít jasně domluveno, jak to budeme hrát!!!
   Nehodnotil bych se pod kolonkou špatně - snažil jsem se, přebíhal jsem od hráče k hráči, jak ratlík, protože na to permanentně někdo sral, je to strašně demotivující, když máš pokrytého hráče a najednou vidíš, jak opakovaně zabíhají z lajny volní hráči a já je musím běžet křižovat bez patřičného zajištění, když jsem měl od začátku akce Olaha, tak mě nepřešel způsobem, že by zakončil, dal si narážečku, rozkmital mě to jo, ale dal to dál a zase si hledal jiný prostor. Pak vybíhám na Miliho,vlasatej, po té co udělá naivní kličku jednomu a pak druhému hráči!!! Jak je to možné??? Nezabráním sice už střela, ale alespoń ho vytláčím více do úhlu, a nemůže střílet úplně z klidu!!! 2krát jdu do zakončení, jsem tedy zakončující hráč, tak čekám, že alespoň jedna lajna cukne zpátky na zajištění!! Ne a ne a ne, tak výhoz a už zase naháním Olaha, je furt o krok přede mnou, ale nenechám ho jít samotného do zakončení, střílí ale nemá na to takový klid a Martin perfektně vyráží... prostě chci napsat, že jsem se snažil, nehrál jsem žádnou pecku, ale když vidím jak se tam někteří profesůrci fotbalu plouží, tak bych se na to v.sral..
   Venca - náš nejlepší druhý golman, je lepší technicky než většina z nás, má dobré krytí míče i střelu, jistě fotbalu rozumí a umí ho hrát, ale pokud máme hrát jako tým, musí hrát pro tým každý, a musí vzít kritiku, která chce vyústit v něco pozitivního. Venca, ale i útočníci obecně byli prvopočátek hodně jejich přečíslení! Což hodnotím jako naprosto netýmový pro nás! Pak se do toho přidají zmatky v obraně a můžeme se jít klouzat! Když každý má svého hráče, musí ho mít i útočník, i kdyby s ním měl běžet až k našemu vápnu, když bychom hráli od půlky bylo by to jiné, ale to my jsme nehráli! A opět špatné střídání v útoku, útočník to musí odjezdit a jde střídat, nemůže tam 10minut postávat a divit se, chce to od útočníků daleko větší aktivitu a nasazení, zvláště když jsou tam vždy 2 na střídání...Každý, kdo je na soupisce je platný hráč, ale je potřeba spolu mluvit i kriticky, a pak to podle toho musí na hřišti i vypadat!
   Fery - jasná útočná jednička, chce balón, chce hrát, někdy by to chtělo dříve přihrát, možná o jednu kličku méně a zkusit víc střílet. Pro nás důležitý hráč. Jediný hráč, kterému můžeme tolerovat, že se nevrátí... Ale přesto - příště víckrát fofrovat dozadu a nenechat na půlce utíkat jejich hráče...
   Martin - držak, pilíř - ale když máme kritický tón  - tak bych si představoval v některých situacích rychlejší výhozy, a poslání míče.. Každá vteřinka zaváhání dostává obranu do konsolidovanějšího stavu. Ale samozřejmě nebláznit, ale jak vidím možnost, kam to hodit, hned to tam lifruju  Míč jde mimo bránu, hned ho sbírám a už koukám jestli to nemůžu hodit do brejku... Jako basket  K chytání bez výtek
   Aleš - jeden z jeho letošních nadprůmněrných výkonů, ale potřebujeme i tak více, ještě více běhání, nabíhání, zkusit si vzadu párkrát dát míč, nic si nekomlikovat, dát si narážečku a běžet. A když si zajištěnej a cejtíš se, využij dlouhou kličku..dáš si tam tělo, nemůžou ti balón vzít, nabízet se na ťukačku, ale v první řadě zodpovědně zezadu. A hlavně lepší, rychlejší a preciznější přihrávky!!!! ( to platí ale i pro ostatní!!! )
   Těša - ok, dejme tomu, ale málo konstruktivní, když je potřeba postupně útočit jako celá obrana. Když spolu komunikujeme, není problém, ale sám od sebe nevyhodnotí někdy, kdy to má okamžitě zajistit nebo to někomu posunout....Ale snaží se hrát pro tým a bránit!
   David - neviděl jsem žádnou větší chybu, Davida jsem si tolik nehlídal...Možná lepší přípravu balónu před střelou, ať ta střela trochu letí, posunout si ho tak, abys ho mohl dobře trefit, a více to na té lajně ještě rozpohybovat a více takové zarputilosti a agresivity...Ale to všichni!
   Koule - nehraje tak jako loni, ale byl málokrát, a ještě není úplně správně nažhavenej... Ale rozumím mu, je z nás největší mazák a nebude nám tam dělat č.ráka, on ti nikdy nevypustí souboj a nenechá se jen tak přejít, přebere ti hráče, zajede do něj, ale když vidí to šlendriánství okolo, nedůraznost a flákání, tak jde jeho náboj a entuziasmus logicky dolů!!! Když mi tam necháme všechno tak Koule taky!!! Takhle to je!!! Nemůžeme čekat, že Koule tam bude lítat a my budeme hrát jak chodci.
   Tuhoun - ukázka toho, jak by se měl náš pobyt na hřišti odehrávat, běhá, napadá, jedinej z nás přichází na lavičku vyflusanej!!!

  Závěr -
               když je nás více - hraji maximálně 5minut a dolu - hlídá si to ten hráč, co je na lavičce a střídá svého hráče. Mám v hlavě přesně způsob, jak by to mělo vypadat, a i další věci, probereme to...Musíme odcházet vyšťavený a ne jako když se vrátíme z výletu s manželkama :-) T.
 
  PS: Gratulace hráčům Kance, byli pohyblivější, důraznější, měli více šancí, hráli lépe ne jako Boe, které s náma zaslouženě prohrálo! Zvláště 1) Olah ( hodně si chodil pro balóny, chtěl hrát hodně dopředu, měnil hodně místa, narážečky, střely, 2výstavní góly - nejnebezpečnější hráč zápasu ), 2) Rubáš ( dirigent hry Kance, měl hodně balón, vytvářel šance, nekazil ) , a 3) Ljubo ( měl přehled, podnikal z obrany nebezpečné výpady, řešil situace fotbalově )

SHOPiq - dárky pro muže i pro ženy | VUONS.net - vaše živé vysílání | xFotbal.cz - fotbal fans shop |  © 2024 Insion
Fotbal Most - Mostecká liga malé kopané MLMK
Formule shop, Ferrari, McLaren, F1, předměty, obchod Ložní povlečenímasážní křesla, JETT, masáž, relax, levné Brusivo, Elastická brusiva, Brusné houby, Flexopol Hodinky pánské dámské uLIVE - živé spojení online Video konference, videokonference